Second in Line – Mattias Adolfsson

TheSecond2 TheSecond1 TheSecond7

Ibland drömmer jag konstiga saker. Om att ta ett mikroskop och studera världen på mikronivå. Att störta ner genom tusen dimensioner, susa ner förbi atomer stora som planeter och genom kvarkar och strängar. Där nere skulle jag upptäcka helt nya världar, totalt omedvetna om min egen groteskt uppblåsta dimension. Jag är ganska säker på att dessa världar skulle se ut som Mattias Adolfssons värld. Där går livet sin gilla gång, tusen och åter tusen bångstyriga små kryp handlar på stormarknaden, spelar flipper eller konstruerar maskiner i välutrustade och ganska absurda laboratorium. Robotar finns överallt, och enorma arkitektoniska cyborgbyggnader  klampar runt på gatorna.  Det är trångt och överhopat och klaustrofobiskt. dekorativa ornament krälar fram på varje fri yta och hotar att strypa den ouppmärksamme. Svulstiga arkitektoniska element ligger i bakhåll, redo till anfall. Små hundar går i handgemäng med aggressiva ankor. Rokokoversioner av Star Wars-figurer dyker upp. Det är charmigt och överväldigande. Rymdvarelser ligger redlöst berusade över bardisken på cyberpuben. Barockfriserade Hamletfigurer fyller kundvagnen med dödskallar på CityGross. Allt känns så besynnerligt vardagligt, hemtamt och normalt Det är vår egen värld. Bara så mycket mindre, trängre och konstigare.

Boken är egentligen en mapp som innehåller en bok, ett häfte och en stor affisch.

Biografi: Mattias Adolfsson bor med fru och två barn i Sigtuna utanför Stockholm. Han en examen i grafisk design  (HDK, Göteborg) och började sin bana med att arbeta i 3d inom film och musikvideo. Han har också arbetat med dataspel. 2006 gick han över till att teckna analogt, och startade sin blogg Mattias Inks. Där visar han hur han arbetar och publicerar nya teckningar nära nog dagligen. Bloggen har blivit en av de mest välbesökta skissbloggarna i världen. Hans första bok hette First in Line. En fråga han ofta får är om han tecknar allt på fri hand direkt med reservoarpenna, eller om han skissar i blyerts först. Jag kan avslöja svaret: Han börjar med lösa blyertsskisser, fyller sedan i med vattenfast bläck i reservoarpenna och färglägger till sist  med akvarell/vattenfärg och maskeringsmedium.

Mattias blogg: http://mattiasa.blogspot.se/

f635ca76eebdc7731549bd0ed6eec013 american-illustration 237f51b5688458b04b1f72e2f20a227a 76b3e36c00e497a27de0b1b271d077f6 okoko 9be8ad5fad75581d5662d9ae6e3770cf

under arbete

under arbete

 

mattias adolfsson

mattias adolfsson

first in line

First in Line – Mattias Adolfssons första bok.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s