The Disciples – James Mollison

 

Image

Mänsklig mångfald i pimpad pralinask!

James Mollison har dokumenterat människor som klätt upp sig till tänderna inför konserter med sina idoler. “The disciples” – lärjungarna – är fångade så som de känner att de egentligen ser ut. Innerst inne. Boken är tung, kompakt och embosserad med bandens namn i guld mot svart botten. Den andas respekt. Att hålla den i handen är som att låna en Bibel skriven av P Diddy, där tråkiga stamtavlor och fyrtio år i öknen rationaliserats bort och ersatts med den nya tidens gudar – Scenens patriarker som bär vittnesmål om mänsklighetens innersta och sanna väsen: Längtan efter något större, tyngre, mer guldglittrande än den egna torftiga och begränsade tillvaron. Att flyga över ängarna i gyllene skor, att inta världen med rätta kepsen, fetaste hänget och självklar respekt. Att räcka fingret åt åldrande och död med säkerhetsnålar och trasig läderjacka. Att gömma rädslan och sorgen bakom tjock eyeliner och smetande läppstift. Boken är ett sant tidsdokument som kan lära oss mycket om människans fåfänga strävan efter det ouppnåeliga, om att aldrig ge upp våra drömmar och att inte duka under för vardagens trivialitet. Filosofi helt enkelt . Det är också roligt att täcka över artisternas namn och försöka gissa enbart efter lärjungarnas utstyrsel. Jag valde att bara visa foton på artister jag känner igen. Resten av grupperna är förmodligen påhittade. Vill jag gärna tro eftersom jag aldrig hört namnet på dem. Jag är inte redo att förpassas till andra sidan generationsgapet riktigt än. Då återstår bara att klä sig i leopardmönstrat eller skriva insändare om oartikulerade ungdomar som säger Hanba.

Image

Lady Gaga.                 Sponsrat av Gaffatejp och Gladpack

Image

Marilyn Manson.           Innerst inne är jag en skogsmus som söker en mamma

Image

Rod Stewart.      Det eviga och oomkullrunkeliga: frisyrgelé och blåjeans.

<

Image

Kate Perry. Socialstyrelsen informerar: Blått hår ökar ditt människovärde.

Image

Sex Pistols.                                  Överåriga män klär inte i rutigt.

Image

Spice Girls.                                                                              Något för varje smak. Yay.

Image

Dolly Parton. Mängdrabatt på pudelperuker i konsertshoppen! Skynda fynda!

 

 

Image

P Diddy                                                Vi tror på arbetsfördelning mellan könen: Mer praktiskt om ett kön ägnar sin tid åt att hålla fast snoppen innanför hänget och odla attityd. Det andra könet kan då fokusera på att flasha attributen och utforska var gränsen till Uber-slut egentligen går.

Image James Mollison

Image

James and Other Apes

Image

The memory of Pablo Escobar

Image

Where Children Sleep

 

James Mollison: Född i Kenya 1973, växte upp i England. Utbildning: Art and Design vid Oxford Brookes University,  Film and Photography vid Newport School of Art and Design. Han flyttade senare till Italien för att arbeta med  Benettons Creative Lab, Fabrica. 2009 fick han the Royal Photographic Society’s Vic Odden Award. Sedan augusti 2011 har  Mollison arbetat som Creative Editor on Colors Magazine with Patrick Waterhouse Bor idag i Venedig med fru och två söner. Fototoböcker: James and Other Apes (2004 ), The Memory of Pablo Escobar (2007), The Disciples (2008), Where Children Sleep ( 2010)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s